Kérvénykezelés

Jelenlegi hely

A tanulmányaiddal kapcsolatos kérvényeidet a Neptun Tanulmányi rendszeren keresztül a megfelelő leadási időszakban tudod beadni.

Kérjük, figyelmesen olvasd el a Neptun kezdőoldaláról letölthető felhasználói segédletet, melyben a kérvények kezeléséhez és a pénzügyi műveletek végzéséhez egyaránt segítséget kapsz.

A javításra visszaküldött kérvényeket az Ügyintézések => Kérvények = > Leadott kérvények fülön a javításra visszaküldött kérvény sorának jobb oldali végén a + jelre kattintva kell javítani.

A határidő nincs megadva, de a következő félévre nem tudtok majd hiányos/hibás adatokkal bejelentkezni.

 

Ügyelj arra, hogy a díjköteles kérvények esetében csak a kiírt tétel teljesítetté válása után kezdődik meg a kérvény feldolgozása.

A különböző kérvénytípusok a tanév során különböző időszakban válnak aktívvá.

 

  • Tárgyfelvételi kérelem - Csak a második félévtől, minden tárgyfelvételi időszakot megelőző héten. Díjköteles!

A tantárgyfelvételt a 2. félévtől önállóan kell végezni a Neptunban. Tárgyfelvételi kérelem beadása akkor válhat szükségessé, ha valamely tárgyból a mintatanterv szerinti félévben bármilyen okból nem sikerült kreditet szerezni. Amennyiben a tárgyat gyakorlati jegy megszerzésével lehet teljesíteni, nincs lehetőség vizsgakurzusként teljesíteni. Ebben az esetben a tárgy ismételt felvételét kell kérelmezni és az órákra bejárva teljesíthető a tantárgy. Kollokviummal záródó tárgy esetében – ha az órákon megfelelő számban korábban részt vettél! – lehetőség van vizsgakurzus kérelmezésére, ekkor az órára újból már nem kell bejárni, enélkül is vizsgát lehet tenni. A fizetendő díj az ismételt tárgyfelvétel esetén 1500 Ft, vizsgakurzus esetén 5000 Ft.

Figyelj arra, hogy egy tantárgyat a képzés teljes időszaka alatt csak három alkalommal vehetsz fel. Ha nem sikerül a 3. alkalommal sem jegyet szerezned, a hallgatói jogviszonyod megszűnik!

 

  • Regisztrációs (beiratkozási) kérelem - Minden évfolyamon minden szemeszter elején. (Az első szemeszterben beiratkozás, a továbbiakban regisztráció) Díjköteles!

A regisztrációdat minden szemeszter elején 5000 Ft befizetésével aktiválhatod. Amennyiben passzív félévet szeretnél igénybe venni, erről nyilatkozz és ne fizesd be a regisztrációs díjat.

Figyelj arra, hogy egymást követően csak két passzív féléved lehet, ezt követően egy aktív félévvel tarthatod fenn a hallgatói jogviszonyodat. Újabb passzív félévet igénybe vehetsz ezt követően is, de figyelj, hogy megfelelő számú kreditet szerezz az aktív féléveidben, hogy elkerüld az önköltséges formára történő pénzügyi átsorolásodat.

 

  • Átsorolási kérelem - Az első és második lezárt tanév után a nyári vizsgaidőszak indexzárását követően július harmadik hetében. Díjmentes!

Önköltséges képzésről a tanulmányi eredmény alapján módod van állami ösztöndíjas státuszba kérni az átsorolásodat, amennyiben az intézményben felszabadul ilyen hely. Ezt a TO hivatalból is figyeli, a tanulmányi ügyintéződ értesíteni fog, ha lehetőség nyílik az átsorolásodra.

Tanulmányi eredménytől függetlenül kérheted a képzésed teljes időszaka alatt a regisztrációs héten, az állami ösztöndíjas képzésről az önköltséges képzésre történő átsorolásodat. 

 

  • Témaválasztó lap leadása - A 2. évfolyamos hallgatók feladata, a záróvizsga tervezett időpontja szerint a Szakdolgozat menüpontban található időrend alapján. 

A szakdolgozatodhoz tartozó témaválasztó lapot csak a Neptunon keresztül kell leadnod, annak elfogadását a választott konzulensed a Neptunban hagyja jóvá.